Jan Niezbędny

Kieszonki ze schabu

Kieszonki ze schabu

Wykonanie:

Schab pokroić i ubić jak na kotlety, natrzeć solą i pieprzem. Usmażyć cebulę , dodać marchew i cukinię, dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać groch włoski. Farsz nakładać po 1-2 łyżeczki na środek każdego kotleta, złożyć na pół, spiąć wykałaczką, obtoczyć w jajku i tartej bułce. Usmażyć na rumiano z każdej strony. Sos podgrzać.  

Jak podawać?

Podawać z ryżem lub kaszą kuskus.

Polecane produkty Jan Niezbędny

Potrzebne składniki

400g sosu pikantno-słodkiego,
400g schabu,
- cebula, kostka,
1-2 marchewki, talarki,
- mała cukinia, kostka,
200g grochu włoskiego z puszki,
2 jajka,
- bułka tarta.

 

Porady kucharza

Słoność szynki doskonale łączy się ze słodkim zapachem i kwaskowatością owoców tropikalnych, takich jak banan, mango i ananas, z coca-colą często zawierającą cynamon, wanilią i gałką muszkatołową, a także z sosami chrzanowymi i musztardowymi oraz chlebem z masłem.